Wonen in de mooiste wijk van Zwolle
 

Nieuws

Beste buurt van Nederland

De Brinkhoek in Zwolle is door Elsevier en het bureau Louter als beste buurt van Nederland naar voren gekomen. Een grote eer, ook voor Kloosterakker, want het villapark kan gerust in één adem genoemd worden met de Brinkhoek! In het onderzoek werd er over de Brinkhoek gezegd: "een fraai groen deel van Zwolle", "geneugten van binnenstad op fietsafstand",  "met recht een verborgen juweel", "een mix van oud en nieuw, van herinnering aan platteland en nieuwe, vaak welgestelde import".   Al met al een prachtig verhaal! Maar bent u er al eens geweest? Kom zonder afspraak het villapark eens bezoeken of neem geheel vrijblijvend contact op met ons. U bent van harte welkom!

4e kavel inmiddels verkocht!

In de afgelopen periode is er weer een kavel verkocht. De 4e kavel en daarmee 50% van alle beschikbare kavels.
 
Voor vier gezinnen is nu een droom werkelijkheid aan het worden. Een eigen villa van topkwaliteit laten ontwerpen en bouwen op een prachtige locatie.
 
De eerste villa is al bijna opleveringsgereed en de 2e villa zal in het 4e kwartaal van 2011 starten met de bouw. Bij de 3e villa zal rondom de jaarwisseling de schop in de grond gaan. Wat een belevenis!

Lantarenpalen geplaatst

Bij de entree van het villapark zijn een drietal lantarenpalen geplaatst. Deze lantarenpalen zullen uiteindelijk overal op het villapark komen te staan. De standaard lantarenpalen die er nu nog staan zullen uiteindelijk worden vervangen met het woonrijpmaken van het plangebied. De lantarenpalen beschikken over een licht opaalkleurige lichtkap die voor een optimaal visueel comfort zorgt dankzij een zachte en subtiele lichtstroom. De lantarenpalen zijn ontworpen door Kuiper Compagnons en dragen de naam "Quercus", wat in het latijn staat voor "eikel". De vorm doet daar absoluut recht aan en de diverse eikenbomen in de omgeving natuurlijk ook.

Stentor publiceert over het villapark

De Stentor heeft een artikel geplaatst naar aanleiding van de welstandsbehandeling van het ontwerp voor kavelnummer 2. De welstandscommissie heeft het ontwerp, dat voor een aanvraag van een omgevingsvergunning is ingediend, positief beoordeeld. Deze villa is door De Bruin architecten B.V. BNA ontworpen.

De tekst van het artikel luidt alsvolgt:

ZWOLLE - Op de tweede van de acht bouwkavels aan de Kloosterakker komt een huis te staan dat is ontworpen door de architect Cees de Bruin. Volgens de richtlijnen van het project moeten de ontwerpen in de geest van Frank Lloyd Webber zijn, de architect die onder meer het Guggenheim Museum in New York tekende. Dat is De Bruin gelukt, zagen de leden van de welstandscommissie gisteren, al herkenden ze ook iets van de legendarische Willem Dudok. Hoewel het huis een enorme maatvoering heeft valt het amper op; het is straks van alle kanten omringd door bos.

Een positief stuk, al moet gezegd worden dat het Frank Lloyd Wright is en niet Webber... en dat het inderdaad meer van Dudok dan van Wright weg heeft.

Google Maps vindt Villapark Kloosterakker

Recentelijk heeft Google vanuit de ruimte weer een foto laten nemen van de omgeving van het villapark.
De 8 kavels en de toegangsweg zijn duidelijk te herkennen op de nieuwe satelliet foto. Zo wordt een goed beeld verkregen van de ligging van de kavels ten opzichte van de omgeving en is ook de oriëntatie op de zonligging goed te herleiden. Het beste beeld krijgt u overigens door op de locatie te komen kijken. Maak gerust een vrijblijvende afspraak. Voor meer informatie over het maken van een vrijblijvende afspraak klikt u rechtsboven op "contact".
Om de satellietfoto te bekijken vult u "kloosterakker, zwolle" in op maps.google.nl.