Wonen in de mooiste wijk van Zwolle
 

Kloosterakker en haar omgeving

Sinds mensenheugenis is de voormalige Nemelerberg een van de meest geliefde plekjes van Zwolle. Deze ongeveer tienduizend jaar oude zandrug is ontstaan aan de oevers van een vroegere Vechtloop. Het villapark Kloosterakker dat verscholen ligt tussen de uitlopers van een rivierduin is slechts enkele kilometers verwijderd van de binnenstad van Zwolle.

 

De binnenstad

De historische binnenstad, gelegen binnen de stadsgrachten, is het kloppende hart van Zwolle. Naast het gevarieerde winkelaanbod dat vanuit de wijde regio mensen aantrekt, biedt de binnenstad met haar rijke historie volop vermaak. Lunchen of dineren kunt u in één van de vele restaurants van studentikoos tot uitermate chique. In 2008 is Zwolle gekozen tot de stad van de smaak. Uitgaan in bioscopen, café’s en bars. Cultuur proeven in musea, theater Odeon of theater De Spiegel waar grootschalige producties neerstrijken. Op de vele karakteristieke pleinen komen steeds meer terrassen, die ook regelmatig dienst doen als podium voor diverse festivals.

 

Groene stad

In en rondom Zwolle liggen prachtige bossen, parken, rivieren en uitgestrekte weilanden. In 2006 is Zwolle zelfs tot groenste stad van Europa gekozen. Daarnaast is Zwolle een knooppunt van waterwegen: de IJssel, de Vecht en het Zwartewater komen samen bij de stad. Het villapark bevindt zich dichtbij de Agnietenplas en rivier de Vecht, waar u de rust van het water volop kunt ervaren. Nabij het fiets-voetveer mogen boten tussen juni en oktober blijven liggen. Populaire vaarwegen en snelle verbindingen naar bijvoorbeeld het IJsselmeer en recreatieve gebieden in de Kop van Overijssel maken Zwolle ook voor waterliefhebbers een geliefde bestemming.


Rondom het villapark

In de periode van mei tot oktober is het fiets-voetveer bij Haerst in gebruik, waardoor een fietsroute rondom Zwolle een prachtig begin krijgt. Met restaurant de Agnietenberg, dat op loopafstand van het villapark is gelegen, ligt een prachtig einddoel in zicht. Hier kan men in de wintertuin lunchen of genieten van een kopje koffie met gebak. Daarnaast biedt de Agnietenberg ook de mogelijkheid voor een culinaire avond.

Aan de Haersterveerweg ligt het sportpark de Pelikaan. Op dit sportpark bevinden zich diverse sportverenigingen voor onder andere hockey, korfbal, voetbal en tennis. Naast het sportpark is een hippisch centrum gelegen genaamd de Haerst. Dit centrum beschikt over twee indoor rijhallen en twee ruime buitenbakken.

De Zwolse 18-holes golfbaan is op slechts enkele autominuten van het villapark verwijderd. Op deze, door Alan Rijks ontworpen golfbaan met NGF A-status, kunt u volop genieten van de golfsport.

De omgeving van het villapark ademt schoonheid en rust, omringd door bomen vol vogelzang en nodigt uit om te wandelen. Via het Akkermaalshout van het Agnietenbergbos kunt u over de dijk richting Langenholte wandelen. Daar ontvouwt zich het uitzicht over het weidevogelgebied langs de rivier de Vecht, met kolken, elzenbosjes en rietkragen. Vroeger stonden deze uiterwaarden ’s winters blank, zodat je er op schaatsen kon. Een andere wandeling leidt naar het parkachtige Kranenburg en naar Bergklooster, de algemene begraafplaats waar zeldzame inheemse flora rijkelijk bloeit en waar ooit het Agnietenklooster stond. Onder de beuken bij de ingang herinnert een gedenksteen aan Thomas a Kempis. Hier schreef deze bescheiden geestelijke het boek waarmee hij, onbedoeld, wereldwijd roem zou oogsten. De ‘Navolging van Christus’ is door de eeuwen heen één van de meest gelezen en vertaalde boeken. Op iets meer dan een steenworp afstand ligt het villapark dat haar naam dankt aan deze plek.